WEDSTRIJD Zanetti Beyne - ZVK Celtic Houthalen '94  9 - 10

DATUM 11-02-2011  21:15

DOELPUNTEN 8’ 0-1 ACHADOUD Omar, 14’ 0-2 HUYUK Mustafa, 15’ 1-2 BOUMEDIENNE Yahya, 15’ 2-2 GUILLEN-GONZALEZ J., 15’ 2-3 HUYUK Mustafa, 16’ 3-3 GUILLEN-GONZALEZ J., 22’ 4-3 CUSUMANO Romuald, 22’ 4-4 DURIC Semir, 23’ 4-5 DURIC Semir, 27’ 5-5 LEENDERS Alain, 31’ 6-5 CELIKKAYA Kerim, 32’ 6-6 HUYUK Mustafa, 32’ 6-7 ACHADOUD Omar, 33’ 7-7 GUILLEN-GONZALEZ J., 35’ 8-7 DURIC Semir (Owngoal), 35’ 8-8 SALMY Nordin, 36’ 8-9 HUYUK Mustafa, 38’ 8-10 DURIC Semir, 40’ 9-10 GUILLEN-GONZALEZ J.

VERSLAG Van een studieronde is geen sprake, want in de 1’ al schieten beide ploegen tegen de lat. Beide ploegen gunnen elkaar geen rustig spelletje, want men gaat van in het begin hoog storen. In de 8’ dan kan Achadoud met een leuke actie naar binnen toe Celtic op 0-1 brengen. Beyne blijft ook aardig dreigen en treft opnieuw de deklat. In de 14’ is het dan weer raak voor de bezoekers, wanneer Vescera onderschept en Huyuk in de loop de 0-2 aanbiedt. Een minuutje later staat de marge nog maar op 1 doelpunt als Boumediene de 1-2 aan de 2e paal kan binnen leggen en Guillen-Gonzalez de gelijkmaker met een afgeweken bal kan scoren. Maar Celtic prikt opnieuw tegen en Huyuk is bij de pinken om de rebound op een schot van Achadoud binnen te schieten, 2-3. Even later kan Guillen-Gonzalez opnieuw in de rug duiken aan de 2e paal en de bordjes hangen alweer gelijk. Meteen ook de ruststand, al wordt het voor beide ploegen nog enkele keren heet voor het eigendoel.

Na de rust komt de thuisploeg op voorsprong via Cusumano, maar het is nieuwkomer Duric die met een sterk nummertje opnieuw kan gelijkmaken in dezelfde minuut. Een minuutje later loopt hij knap in op een voorzet van Salmy om Celtic opnieuw naar de leiding te knallen, 4-5. Dan begint héél Beyne te mekkeren en vergeten ze vaak de zuiverheden in hun spel. Doch met alle geluk van de wereld geraakt een bal tussen benen dor aan de 2e paal waar Leenders dan ook nog het geluk heeft de bal niet goed te kunnen raken en opnieuw is alles weer gelijk, 5-5. Even voorbij halfweg de tweede helft komt Celikkaya opgedoken in de rug en schiet hij de 6-5 tegen de netten. Maar dat duurt niet lang, want een minuutje later wordt een knappe één – tijds – aanval afgerond door Huyuk en opnieuw alles in evenwicht. Celtic zet door en Achadoud komt knap ingelopen op een voorzet van Huyuk om Celtic opnieuw op voorsprong te schieten. Beyne moppert en stapelt de fouten op. Celtic verzilvert een eerste 10m niet en moet lijdzaam toezien hoe Guillen-Gonzalez alweer kan gelijk scoren. In de 34’ opnieuw een 10m voor Celtic, nu overgeschoten door Duric. Erger voor de nieuwkomer is het feit dat hij een voorzet van Beyne in eigen doel devieert en zo de thuis ploeg opnieuw op voorsprong brengt, 8-7. Maar al snel kan El Ouadi sterk oprukken langs de lijn en voorzetten om Salmy de gelijkmaker alweer op het bord te laten vlammen, 8-8. Nog een minuutje later, dan al de 36’ kan El Ouadi nog een goaltje aan Huyuk aanbieden, die zich niet bedenkt en de 8-9 in de verste hoek binnen knalt, 8-9. De potjes koken over bij enkele Beyne-spelers en Celtic had daaruit de wedstrijd moeten beslissen met 3 dijken van kansen. Doch doelman Jacquemin pakte alles en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Twee minuten voor tijd kan Celtic opnieuw een marge van 2 doelpunten krijgen als Salmy de 3e 10m niet tegen de lat knalde. Doch even later een counter van Duric die overhoeks dan toch de 8-10 kan scoren. Guillen-Gonzalez kan van op hoekschop nog met een afgeweken bal milderen, maar Beyne kan Celtic niet meer bijbenen in een duel waarin de spanning een ongezien niveau haalde.

Opnieuw spanning, suspense en alles erop en eraan en het is mooi als je dan die wedstrijd kunt winnen. Zeker als je weet dat Bomboi (geel geschorst), Teodori (kraakbeenletsel) en Abidar (Knie) niet meededen en vanuit de tribune de zenuwen niet onder controle kregen.